REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestová polévka se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Mexika na polévku připravenou z čerstvého nebo konzervovaného chřestu, kuřecího vývaru a smetanového sýra nebo kysané smetany. Původní název: CALDO DE ESPÁRRAGO CON QUESO.


Ingredience:
1 balíčekčerstvého chřestu nebo 1 konzerva sterilovaného chřestu
100 gsmetanového sýra nebo kysané smetany
1 lkuřecího vývaru
sůl

Postup:

1. Syrový chřest oloupeme, zbavíme dřevnaté části a ve vývaru uvaříme doměkka 2. Uvařený chřest nakrájíme na kolečka a hodíme je do vařícího vývaru (chřest z konzervy dáme i s tekutinou do vývaru a ohřejeme)
3. Vývar dle chuti osolíme, smetanový sýr nakrájíme na kostičky, dáme do polévkové mísy a zalijeme horkou polévkou, ihned podáváme.

Doporučení:

Místo smetanového sýra můžeme dát na dno každého talíře lžíci kysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy