REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebová jarní polévka

Z receptů našich babiček. Chleba orestovaný s cibulkou, povařený s bujónem a doplněný o ztracené vejce.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
40 gsádla
4 ksplátky chleba
4 ksvajec
1 kscibule
1 kskostka masového vývaru
muškátový květ
pažitka
petrželová nať (kopřiva)
mletý zázvor
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném sádle orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájený chleba
2. Zalijeme vodou, přidáme kostku vývaru, koření, a povaříme 5 minut
3. Do této polévky po jednom vlijeme vejce a zvolna vaříme bez míchání ještě 4 minuty
4. Na každý talíř dáme jedno ztracené vejce, zalijeme polévkou a hustě posypeme nadrobno nasekanými zelenými natěmi.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy