REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebánky, nebo také chlebové kramfleky je recept našich prababiček na využití tvrdého chleba, který byl ochucený podobně jako bramborák.


Ingredience:
500 gtvrdého chleba
3 dlmléka
4 ksstroužky česneku
strouhanka
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Tvrdý chléb rozlámeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme, nejlépe přes noc, změknout
2. Rozmočený chléb rozšleháme vidličkou na jemnou kaši, tu pak ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem a solí, je-li směs příliš řídká, zahustíme podle potřeby strouhankou
3. Z připraveného těstíčka vytvarujeme malé bochánky, které smažíme, ve větším množství sásla, pěkně dozlatova a to z obou stran.

Doporučení:

Podáváme teplé s čalamádou, nebo například zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy