REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chiraši s uzeným lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Miska plná chutných uzených kousků lososa servírovaného spolu s rýží suši, okurkou a zázvorem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
200 guzeného lososa
800 gpřipravené rýže suši
1 kschemicky neošetřeného
citrónu
1 ksmalé salátové okurky
2 lžícesvětlých sezamových semínek
2 lžícečerných sezamových semínek
1 lžícerýžového octa
1/2 lžičkycukru
2 cmzázvorového kořenu
sůl

Postup:

1. Citrón omyjeme horkou vodou, osušíme a podélně rozčtvrtíme, tři čtvrtky pak rozkrájíme napříč na tenké plátky a odstraníme z nich zrníčka
2. Uzeného lososa rozkrájíme na malá sousta, vymačkáme na něj poslední čtvrtku citrónu a šťávu přitom stejnoměrně rozdělíme na maso
3. Světlá sezamová semínka opražíme na teflonové pánvi bez tuku dozlatova a necháme vychladnout
4. Okurku omyjeme a nakrájíme na tenoulinké plátky, nebo ji nastrouháme, rýžový ocet důkladně smícháme se solí a cukrem, marinádu pak přidáme do okurek
5. Zázvor oloupeme a ostrým nožem nakrájíme nejprve na jemňounké plátky, které pak rozdělíme na nudličky
6. Okurkové plátky vyjmeme z marinády, připravenou rýži suší rozdělíme do čtyřech misek, upravíme na ni ostatní přísady a podáváme posypané černým i světlým sezamem.

Doporučení:

Čerstvý zázvor má velmi ostrou chuť, jeho palčivost zjemníme, když nudličky nebo plátky položíme na několik minut do studené vody. Před servírováním je osušíme.

Poznámka:

Příprava rýže na suši: Rýže na suši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy