REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chalupářská pivní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z černého piva, chleba a koření, podávaná s opečenou klobásou.


Ingredience:
250 gchleba
120 glibové klobásy
1 lžíceoleje
1,5 lčerného piva
špetka muškátového květu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na kostičky nakrájený chléb zalijeme černým pivem a na mírném ohni vše vaříme asi 25 minut (pozor na překypění)
2. Pak rozvar slijeme, chléb rozmixujeme, vše opět smícháme, ochutíme špetkou muškátového květu, solí a mletým pepřem
3. Na rozehřátém oleji opečeme na kolečka nakrájenou klobásu, kterou při podávání vložíme do talířů a přelijeme vroucí polévkou.

Doporučení:

Povrch polévky můžeme posypat osmahnutou strouhankou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy