REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čevabčiči IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept, který zdomácněl v českých kuchyních již více, jak před 100 lety! Jde o mleté masové šišky usmažené na tuku, servírované s barmabory, hořčicí, tatarkou a cibulí.


Ingredience:
400 gmletého masa (směs hovězího + vepřového)
100 ml12 % smetany na vaření
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžícekvalitní worchersterské omáčky
2 lžičkymajoránky
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkachilli
čerstvě drcený pepř
sádlo nebo olej
sůl
K podávání:
tatarská omáčka
hořčice
cibule

Postup:
  1. Maso promícháme se smetanou a necháme přes noc v lednici
  2. Přidáme najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a ostatní ingredience, pořádně promícháme a tvoříme válečky
  3. Smažíme za častého obracení v rozpáleném tuku (sádlo nebo olej) cca 15 – 20 minut, maso by mělo být uvnitř růžové.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy