REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česneková pomazánka z pečeného česneku a tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené, kořením a solí ochucené celé stroužky česneku, olouané, rozmačkané, smíchané s tymiánem, Florou s máslem a nastrouhaný parmezánem. Pomazánka na závěr dochucená pepřem, případně citronovou šťávou a solí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
9 ksvětších stroužků česneku
3 kssnítky čerstvého tymiánu + na ozdobu
350 gparmezánu
100 gFlora s máslem
1/2 lžíceolivového oleje
čerstvě mletý pepř
citronová šťáva
sůl
Ostatní:
alobal

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 175 °C
2. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem, obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením a pečlivě ji přikryjeme alobalem
3. V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký
4. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou
5. V kuchyňském robotu smícháme Flora s máslem, nastrouhaný parmezán a lístky tymiánu, nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky)
6. Na závěr už jen dochutíme pepřem, případně citronovou šťávou a solí.

Doporučení:

Pomazánku podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dozdobíme bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy