REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnek ve vinném octě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pikantním nálevu povařený a pak naložený česnek v celých paličkách.


Ingredience:
12 ksmenších paliček česneku
6 kshřebíčku
5 ksbobkového listu
1 ksčervené chilli papričky
1 lžičkacelého černého pepře
4 lžícecukru
500 mlbílého vinného octa

Postup:

1. Paličky nejlépe mladého česneku lehce očistíme, omyjeme, ale necháme v celku
2. Do menšího hrnce nalijeme vinný ocet, přidáme cukr, koření a chilli papričku
3. Přivedeme k varu a vaříme 2-3 minuty, pak přidáme česnek a vaříme další 4 minuty
4. Hrnec přikrytý poklicí necháme vychladnout, na noc jej pak vložíme do lednice 5. Druhý den česnek vyskládáme do jednotlivých sklenic, zalijeme nálevem a skleničky dobře uzavřeme
6. Skladujeme v chladnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy