REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červené zelí dušené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvá hlávka červeného zelí nakrájená na nudličky, podušená zalitá červeným vínem nebo moštem, servírovaná doplněná o dílky grepu.


Ingredience:
800 gčerveného zelí
150 mlčerveného vína nebo moštu
2 lžíceoleje
2 ksbobkové listy
2 kshřebíčky
1/2 ksgrepu
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
několik kuliček jalovce
pískový cukr
vinný ocet

Postup:

1. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky
2. Připravené zelí vložíme do hrnce, pokapeme olejem, zalijeme vínem, doplníme solí a kořením (koření můžeme vložit do pytlíku od rýže, nebudeme ho pak muset lovit) a dusíme
3. Měkké zelí dochutíme cukrem a octem (sáček s kořením vyjmeme) a ještě krátce vše podusíme
4. Nakonec zelí doplníme o dílky grepu, které vyloupeme z blan.

Doporučení:

Podáváme k masům, bramborám, k luštěninám, k bramborovým a houskovým knedlíkům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy