REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená, nastrouhaná řepa podušená na cibulovém základě.


Ingredience:
500 gčervené řepy
30 gmásla
1 kscibule
1/8 lkyselé smetany
1 lžičkaocta
1 lžičkacukru
1 lžícehladké mouky
sůl
voda na uvaření řepy

Postup:

1. Řepu uvaříme v osolené vodě, vaříme 20-30 minut, pak ji oloupeme a nastrouháme
2. Cibuli drobně pokrájíme a zpěníme na másle
3. Přidáme nastrouhanou řepu, podusíme, okyselíme octem, osolíme, přisladíme
4. Nakonec přilijeme smetanu zahuštěnou moukou a ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými brambory k dušeným nebo pečeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy