REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čertovy špalky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě v pekáčku mírně podlité vodou upečené větší kousky vepřové krkovice spolu s kořenovou zeleninou, houbami, cibulí a feferonkami, směs dochucená kečupem, česnekem a kořením.


Ingredience:
600-800 gvepřové krkovice
150 gžampiónů, nebo jiných tvrdých hub
4 ksstroužky česneku
4 kschilli feferonky
1 kspetrželky
1 ksmrkve
1 kscibule
1/4 ksmenšího celeru
2 dclvody
3-4 lžícekečupu
čerstvě podrcený barevný pepř
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, posypeme solí a čerstvě podrceným pepřem
2. Umyté žampióny nebo jiné vhodné houby (například hřibovité) pokrájíme na čtvrtky, cibuli, mrkev, celer a petržel na plátky, česnek rozdrtíme, nejlépe v lisu
3. Pekáček vymažeme trochou oleje
4. V míse smícháme všechny ingredience včetně masa a kečupu, tuto směs rozložíme na pekáč
5. Zakryté pečeme 1 hodinu, občas promícháme a případně podlijeme trochou vody
6. Po hodině pokrm odkryjeme a necháme ho ještě cca 15 minut dopéci, doladíme chutě pepřem a solí.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s brambory, rýží, houskovým knedlíkem nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy