REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černoušek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík vařený s kořenovou zeleninou a kořením a ochucený sušenými švestkami, perníkem a červeným vínem.


Ingredience:
1 kskrálíka
10 kskuliček černého pepře
5 kskuličeknového koření
2 ksbobkových listů
1 kscibule
250 gkořenové zeleniny
100 gsušených švestek
100 gstrouhaného perníku
3 lžícerybízové marmelády
150 mlčerveného vína
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. V kastrolku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce osmahneme
2. Na osmaženou zeleninu rozložíme naporcovaného osoleného králíka, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a vaříme doměkka 3. Poté vyjmeme koření a přidáme dáme pokrájené sušené švestky, nastrouhaný perník, rybízovou marmeládu a červené víno
4. Vše 15 až 20 minut na mírném ohni povaříme)
5. Vyjmeme maso, omáčku rozmixujeme a dochutíme solí a citrónovou šťávou
6. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Doporučení:

– Podáváme s knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy