REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnný chléb s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený chleba z celozrnné mouky, jogurtu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 mlbílého jogurtu
150 gcelozrnné pšeničné mouky
150 ghladké mouky
20 gkrupicového cukru
1 ksvejce
1 lžičkajedlé sody
1 lžičkakypřicího prášku
mouka na poprášení
špetka soli

Postup:

1. Celozrnnou i hladkou mouku prosijeme do větší mísy, promícháme s práškem do pečiva a jedlou sodou
2. Přidáme sůl, krupicový cukr, vejce, důkladně rozšlehané v jogurtu a vypracujeme hladké nelepivé těsto
3. Z těsta vytvarujeme bochníček, přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou, poprášíme moukou a asi 15 minut ho necháme stát
4. Bochníček nařízneme navrchu do kříže, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut, po upečení ho přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy