REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnné pečivo s krémovým sýrem a pažitkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky celozrnného pečiva potřené krémovým sýrem ochuceným nadrobno nasekanou pažitkou.


Ingredience:
1-2 kskrajíčky celozrnného pečiva
1 ksčtvereček nebo trojúhelníček měkkého krémového sýra
1 lžícenadrobno nasekané pažitky

Postup:

1. Plátky čerstvého celozrnného chleba nebo přepůlený celozrnný rohlík namažeme měkkým smetanovým sýrem
2. Hustě posypeme čerstvě nasekanou pažitkou a můžeme podávat.

Doporučení:

Pažitku můžeme do sýru i zamíchat, ale je to zbytečně pracné.

Poznámka:

Pažitka je významným zdrojem thiaminu, fosforu, zinku a kyseliny pantotenové, dále obsahuje vlákninu, vitamín A, C, vápník, hořčík, riboflavin, draslík, mangan a měď.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy