REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celoroční kvašáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud kvašáky podle tohoto receptu nesníte, vydrží vám až do nové sklizně.


Ingredience:
větší okurky nakládačky
několik cuket
kopr
voda
sůl

Postup:

1. Nachystáme si sklenice nejlépe o objemu 0,7 l
2. Do sklenic naložíme okurky, proložíme je koprem
3. Malé cukety rozkrojíme a dáme je mezi okurky
4. Pak v hrnci převaříme vodu se solí, kdy na litr vody dáme 40 g soli
5. Hodně teplou slanou vodou přelijeme okurky, aby byly celé utopené a necháme hodinu odstát
6. Nakonec vlažnou vodou doplníme sklenice až po povrch
7. Zavíčkujeme je a uložíme v chladnu a temnu
8. Celoroční kvašáky jsou nejchutnější zhruba za měsíc, ale vydrží až do jara.

Doporučení:

Někdy se stane, že se voda trochu zakalí, kvašákům to však neublíží. Soli dejte raději více, než méně! Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu!

Poznámka:

Recepty na klasické kvašáky: Domácí kvašáky, Sterilované kvašáky, Rychlokvašky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy