REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerová remuláda podle Jamieho Olivera

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z nastrouhaného celeru, majonézy a dalších ingrediencí připravený přílohový salát, skvělý k minutkově upraveným masům, ať už na pánvi nebo na grilu. I když klasická remuláda je vlastně studená omáčka, díky konzistenci a použití u tohoto receptu jsme ji v tomto případě zařadili do salátů.


Ingredience:
1/4 ksceleru
2 lžícemajonézy
1 lžícehrubozrnné hořčice
1 ksmalá kyselá okurka
1 ksvařený žloutek
petrželka a mladé celerové lístky
šťáva z půlky citronu
sůl

Postup:

1. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou, nebo můžeme nahrubo nastrouhat, zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl
2. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme na jemno okurku a smícháme s celerem
3. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky, necháme uležet v lednici.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy