REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z celeru, kuřecího vývaru, cibule, koření a smetany, servírovaná s opečenou slaninou.


Ingredience:
850 mlkuřecího vývaru
100 mlsmetany
100 gslaniny
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 ksstředně velkého celeru
1 ksvelké cibule
1 kssvazku tymiánu
1 ksbobkového listu
olej na zastřiknutí
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme dokřupava (asi 3 minuty z každé stran) na plátky nakrájenou slaninu, kterou pak vyjmeme a dáme na papírový ubrousek okapat
2. Přidáme máslo, vsypeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, bobkový list, svázané snítky tymiánu a vše opékáme 10 minut
3. Přisypeme očištěný na menší kousky nakrájený celer a opékáme další 2 minuty, poté vlijeme kuřecí vývar a zakryté vaříme do změknutí celeru (asi 15 minut)
4. Pak vyndáme bobkový list, tymián a polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem dohladka, nakonec vlijeme smetanu, osolíme, opepříme, krátce zahřejeme a podáváme zastříknuté olejem a s plátky opečené slaniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy