REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čekanka salátová s mozečkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená čekanka, zdobená osmaženým telecím mozečkem s vajíčkem.


Ingredience:
8 kspuků salátové čekanky
1 kstelecího mozečku
50 gmásla
2 ksvajec
2 ksrajčat
1 kscibule
zelená petržel
muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Očištěné a omyté puky čekanky v celku na rozehřátém másle dusíme doměkka
2. Spařený a odblaněný telecí mozeček pokrájíme a na másle s nadrobno nakrájenou cibulí a zelenou petrželí osmažíme
3. Pak k mozečku přidáme rozkvedlaná vejce, osolíme, okořeníme a mícháme tak dlouho, až vejce ztuhnou
4. Udušené puky čekanky podélně rozpůlíme, řeznou plochu potřeme připraveným mozečkem a na povrch položíme 2-3 plátky oloupaného rajčete
5. Podáváme jako předkrm nebo jako teplý mezichod.

Doporučení:

Příloha: Topinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy