REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Carapanda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý jednoduchý a chutný recept na úpravu brambor z Vysočiny. Pokrm připomíná švýcarské sedlácké placky rösti, které se dělají jak ze syrových tak vařených brambor s přídavkem vejce a škrobové moučky.


Ingredience:
1 kgmoučných brambor
3 dlmléka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory nastrouháme na struhadle na hrubé nudličky, ty osolíme, opepříme a přelijeme vařícím mlékem, promícháme a necháme 10 minut odpočinout
2. V pánvi rozpustíme sádlo, lžící nabereme směs, upravíme do tenké vrstvy a tvaru placičky, smažíme do zlatova z obou stran
3. Placičky se podávali samotné s horkým čajem a kysaným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy