REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cannelloni zapečené s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravené italské těstoviny, plněné masovou náplní, v troubě zapečené, servírované s omáčkou z rajčat a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
350 gpolohrubé mouky
200 gstrouhaného parmazánu
200 gkuřecích jater
110 gmásla
100 mlbílého vína
8 ksvajec
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
4 ksrajčat
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
oregano
mletý pepř
olej
sůl
Na ozdobení:
čerstvé bylinky

Postup:

1. Mleté hovězí maso dáme do hrnce, osolíme, zalijeme studenou vodou, vaříme doměkka (asi 60 minut), pak vodu slijeme a maso dáme stranou
2. Mouku prosijeme na vál, přidáme 4 rozklepnutá vejce, lžičku oleje, trochu soli, propracujeme na vláčné těsto, zabalíme do vlhké utěrky, dáme na chvíli odpočinout, potom těsto rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na obdélníky, necháme 10 minut oschnout, nakonec uvaříme 10-12 minut obdélníky v osolené vodě s trochou oleje a po uvaření rozložíme na vál
3. Uvařené maso, očištěná játra, zbylá rozklepnutá vejce, polovinu strouhaného parmazánu, pepř, víno, rozmixujeme na hladkou hmotu, tou potřeme plátky uvařeného těsta, stočíme do ruliček, naskládáme do vymaštěného plechu, potřeme máslem, posypeme zbytkem parmazánu a zapečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut
4. Mezitím si připravíme omáčku; oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme oloupaný, prolisovaný česnek, spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem, oreganem, promícháme a chvíli podusíme.

Doporučení:

Hotové cannelloni přelijeme na talíři tomatovou omáčkou a ozdobíme bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy