REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čalamáda sestřenky Dany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z podhůří Orlických hor chutná čalamáda.


Ingredience:
2,5 kgzelí
1 kgčervených masitých paprik
0,5 kgcibule
0,5 kgmrkve
400 gcukru
5 ksfeferonek
1 ksbalíčku Deko
0,5 loleje
0,5 locta
křen (nastrouhaná miska)

Postup:

1. Očištěné papriky pokrájíme na proužky, zelí zbavíme vadných listů a košťálu a také pokrájíme na proužky, cibuli a mrkev na malé kousky
2. V mírně osolené vodě postupně ovaříme papriky 5 minut, zelí a mrkev 10 minut doměkka, pak vše vyndáme a necháme okapat
3. Smícháme s feferonkami, křenem, posypeme kořením z balíčku Deko a naplníme do čistých skleniček
4. Připravíme si nálev tak, že olej, ocet a cukr přivedeme k varu
5. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme: po dobu 20 až 30 minut přivádíme teplotu na 90 °C, sklenice o obsahu 0,7 až 0,9 l sterilujeme 25 minut, menší sklenice 20 minut při uvedené teplotě
6. Potom sklenice ochladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy