REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkový uzený tvaroh s mascarpone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá smetanová pomazánka s chutí uzeného tvarohu, italského sýra, čerstvého kopru, jarní cibulky a petrželky.


Ingredience:
250 guzeného tvarohu
100 gmascarpone
50 gmásla
2 - 4 lžícesmetany ke šlehání
1 lžícečerstvého nasekaného kopru
2 lžičky nasekané petrželky
1 hrstnasekané jarní cibulky
1 ksstroužku česneku
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Tvaroh rozmícháme s nastrouhaným studeným máslem
2. Necháme asi 30 minut v pokojové teplotě a spolu s mascarpone opatrně vyšleháme
3. Přidáme cibuli a bylinky, zředíme smetanou a podle chuti osolíme
4. Necháme v lednici odležet alespoň hodinu.

Doporučení:

Podáváme s pečivem. Pokud máte rádi, přidejte do pomazánky nasekanou grilovanou červenou papriku.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy