REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkové tyčinky grissini

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané tyčinky na italský způsob ovoněné sušenými bylinkami. Potřené vajíčkem a pečené v troubě, výborné jako pohoštění k vínu nebo pivu.


Ingredience:
500 ghladké mouky
2 lžícesemolinové mouky
3 lžíceolivového oleje
2 - 3 lžícečerných oliv
2 lžičkysušeného droždí
2 lžičkymořské soli
375 mlvlažné vody
1 ksvejce
rozmarýn
oregano

Postup:

1. Sušené droždí smícháme s vlažnou vodou a deset minut necháme odležet
2. Hladkou mouku smícháme se solí a k ní přilijeme droždí s vodou, bylinky, jemně nasekané olivy a olivový olej
3. Hněteme deset minut a po patnácti minutách dalších pět minut.
4. Z těsta vytvoříme tyčinky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem
5. Tyčinky potom pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 až 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy