REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkové lečo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na olivovém oleji opečená zelenina, doplněná o nasekané bylinky, zalitá vývarem a podušená doměkka.


Ingredience:
500 gpaprik různých barev
200 gčervené cibule
120 gcherry rajčátek
50 gnastrouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra
200 mlvývaru z kostí
1 lžícenasekaného oregana
1 lžícelístečků tymiánu
3 ksstroužky česneku
3 ksjarní cubulky
1 ksmalé cukety
1 ksmalého lilku
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme měsíčky červené cibule, špalíčky jarní cibulky a půlky oloupaného česneku
2. Přidáme papriky zbavené jadřinců a nakrájené na kostičky, plátky lilku a cukety, a vše zprudka si 5 minut opékáme
3. Rajčátka opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je přepůlíme a spolu s tymiánem a oregánem je vmícháme do směsi v pánvi
4. Zeleninu s bylinkami podlijeme vývarem, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut
5. Hotové porce bylinkového leča na talíři hojně posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Doporučení:

Dužina lilku bývá hořká, proto lilek před tepelnou úpravou nasolujeme, zbavíme ho tak právě hořkosti. Příprava lilku před vařením:1. Lilek umyjeme a pak nakrájíme na kolečka 1 cm silná2. Nasolíme jednotlivé kousky lilku a necháme půl hodiny odstát, pak je umyjeme a důkladně vysušíme3. Lilek dále upravujeme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy