REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulky s medvědím česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí kynuté pečivo z žitné mouky a medvědího česneku. Bulky posypané sezamem, slinečnicovými semínky a solí.


Ingredience:
500 gžitné mouky
50 gmedvědího česneku
1 kskostka droždí
1 lžičkacukru
1 dclvlažného mléka
slunečnicová semínka
sezam
sůl

Postup:
  1. Z vlažného mléka, cukru, droždí připravíme kvásek
  2. Mouku promícháme s kváskem, vypracujeme těsto, to necháme vykynout
  3. Medvědí česnek nasekáme na kousky, vmícháme do těsta, propracujeme, utvoříme malé bochánky, položíme na plech, necháme 10 minut ještě vykynout
  4. Bulky posypeme sezamem, slunečnicovým semínkem a solí, plech vložíme do vyhřáté trouby tak na 180 °C, pečeme zhruba 20 minut, během pečení potíráme vlažnou vodou.
Doporučení:

Jedna z možností přípravy kvásku: kvásek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy