REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůčkový šnek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na pokrm připravovaný na grilu nebo i na pánvi na oleji.


Ingredience:
500 gbůčku
150 gkysaného zelí
4 kstenké plátky debrecínského boku
česneková pasta
světlé pivo
kmín

Postup:

1. Vysoký vepřový bůček nakrájíme na 4 stejné plátky
2. Ty naklepeme, potřeme česnekovou pastou, posypeme kmínem a poklademe debrecínským bůčkem
3. Nakonec rozložíme scezené kysané zelí
4. Jednotlivé plátky zavineme do „šneků“, které napříč propícháme špejlemi nebo kovovými jehlami (podle toho, zda budeme grilovat na grilu nebo restovat na pánvi na oleji)
5. V průběhu pozvolného grilování několikrát postříkáme pivem
6. Grilujeme dozlatova a podáváme nejlépe s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, popřípadě s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy