REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty plněné balkánským sýrem a kopřivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trochu netradiční kynuté buchty, upečené, ale připravené na slano, jsou totiž naplněné směsí z balkánského sýru, kopřiv a dalších surovin.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
80 goleje
300 mlvlažného mléka
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1 kskostky droždí
1 ksvejce
Na náplň:
250 gbalkánského sýra
120 gmladých kopřiv
1 malý kelímekbílého jogurtu
2 ksvejce
Ostatní:
máslo na vytřené plechu a potření buchet

Postup:
  1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme troškou vlažného mléka, necháme vzejít kvásek, což bude trvat 10 a 15 minut
  2. Přidáme další suroviny, zaděláme těsto, necháme kynout zakryté čistou hadrovou utěrkou
  3. Připravíme si náplň; do rozšlehaných vajec přidáme mouku a jogurt, důkladně promícháme, pak vmícháme nadrobno nasekané kopřivy a rozdrobený balkánský sýr
  4. Z vykynutého těsta vyválíme hada, rozkrájíme na jednotlivé dílky, které plníme náplní, dobře uzavřeme, vkládáme do pekáče vymaštěného sádlem nebo máslem, každou buchtu potřeme ze všech stran, aby se nám vzájemně neslepily
  5. Když vyplníme pekáč, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C , pečeme pěkně dozlatova
  6. Ještě teplé buchty potřeme rozpuštěným máslem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy