REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůček pečený na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bůček upečený se stroužky česneku a jablky, podávaný s rybízovým glazé.


Ingredience:
2 kgvepřového bůčku (nejlépe s kůží)
20 ghrubé mořské soli
8 ksmalých červených jablíček
4 kscelé skořice
2 kspalice česneku
Na rybízové glazé:
340 grybízového džemu
250 mlsladkého růžového vína
250 mlkuřecího vývaru

Postup:

1. Na rybízové glazé do hrnce dáme rybízový džem, růžové víno, kuřecí vývar, postavíme na silný oheň a za stálého míchání zahříváme, aby se džem rozpustil, přivedeme k varu, pak plamen snížíme na střední a necháme probublávat 15 minut, aby vše zhoustlo, poté sundáme z tepla
2. Z omytých jablek přes stopku vykrojíme jádřince a místo nich vložíme do každého jablka půlku skořicového svitku
3. Bůček očistíme, do horní strany bůčku nebo kůže uděláme dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku kůží dolů, dáme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme 2 hodiny
3. Pak teplotu zvýšíme na 200 °C, bůček otočíme kůží nahoru, do pekáčku přidáme jablka, oloupané stroužky česneku a pečeme doměkka a křupava (asi 25 minut)
4. Nakrájený bůček podáváme společně s glazé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy