REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brown Velvet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na čtyři kola rozkrojený hnědý piškotový korpus plněný krémem ze šlehačky, mascarpone, smetanového sýru Creame Cheese a dalších surovin, ozdobený opět krémem a nadrobeným korpusem. Recept inspirovaný dortem Red Velvet, ale pozor, náplň je jiná!


Ingredience:
Na korpus:
250 gmoučkového cukru
250 ghladké mouky
125 gmásla
2 vrchovaté lžícekakaa
250 mlkysaného podmáslí
1 lžičkavanilkového aroma
1 lžičkasody bikarbony
1 lžičkaocta
1/2 lžičkysoli
2 ksvejce
Na krém:
250 gmascarpone
200 gCream Cheese
200 gsmetany ke šlehání 40 %
100 gcukr práškový
1 lžičkavanilkového aroma

Postup:
  1. Připravíme si dortový korpus; smícháme mouku s kakaem a solí, povolené máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom, postupně zašleháme vejce
  2. Do kefíru přidáme barvivo, zamícháme ho do těsta a nakonec zapracujeme mouku se solí a kakaem
  3. Nakonec smícháme sodu bikarbonu s octem, hned nalijeme do těsta a rychle těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na dort
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C tak 20-25 minut
  5. Po upečení a vychládnutí korpus překrojíme na čtyři části, naplníme krémem, seskládáme a povrch potřeme krémem zbylým po naplnění korpusů
  6. Nakonec povrch dortu posypeme drobením z piškotového korpusu.

Příprava krému na plnění:

  1. Mascarpone vymícháme se sýrem Cream Cheese, práškovým a vanilkovým cukrem, vanilkovou aromou
  2. Přidáme velmi studenou, ale ne vyšlehanou, šlehačku, pomocí mixéru vyšleháme do požadované hustoty.
Doporučení:

S kakakem opatrně, dejte ho raději méně, než více!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy