REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto s vložkou brokolice, kuřecího masa a koření, servírované posypané strouhaným sýrem a sekanou pažitkou, ozdobené červenou paprikou.


Ingredience:
1 ksvětší brokolice
1 kscibule
2 ksstroužků česneku
1/2 ksčervené papriky
4 lžícestrouhané sýra
4 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžičkamleté papriky
250 grýže
200 gkuřecího masa
500 mlvývaru
svazek pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brokolici rozebereme na růžičky, povaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, zcedíme, necháme okapat a zchladlou nakrájíme na menší kousky
2. Uvařené, vychladlé kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli i česnek nakrájíme na jemno
3. Na rozehřátém oleji a másle osmahneme nakrájenou cibuli i česnek, přidáme nakrájené kuřecí maso, vše prohřejeme, přisypeme propláchnutou rýži, promícháme, krátce podusíme, zalijeme vývarem a dusíme dalších 15 minut
4. V této fázi přípravy přidáme nakrájenou brokolici, okořeníme pepřem, mletou paprikou, solí, promícháme a dusíme ještě 10 minut doměkka
5. Hotové rizoto rozdělíme na talíře, každou porci posypeme strouhaným sýrem, nadrobno nasekanou pažitkou a ozdobíme na nudličky nakrájenou paprikou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy