REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory s medvědím česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doměkka uvařené brambory nakrájené na kostky, omaštěné sádlem a promíchané s nasekaným medvědím česnekem.


Ingredience:
500 gbrambor
1,5 lvody
1 lžičkakmínu
několik listů medvědího česneku
sádlo
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat a mírně oschnout
4. Oprané listy medvědího česneku nasekáme
5. Vařené brambory lehce promastíme sádlem, přidáme k nim nakrájený medvědí česnek, promícháme a lehce prohřejeme.

Doporučení:

Zda jsou brambory dostatečně měkké poznáte tak, že do jedné zapíchnete nůž, ten pak vytáhnete a pokud brambora z nože hned sjede, jsou brambory hotové. Také můžete jednu bramboru vytáhnout a ochutnat (pozor, ať si nespálíte jazyk!).

Poznámka:

Více o medvědím česneku najdete zde: Česnek medvědí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy