REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory s lečem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý, přitom vynikající recept z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, uvařili jsme a můžeme jen doporučit!


Ingredience:
1 kgbrambor
750 gsterilovaného leča (nejlepší je domácí výroby)
200 gzakysané smetany
mletá pálivá paprika
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Brambory ve slupce povaříme do polo měkka, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka
  2. Pekáč vymažeme olejem, naskládáme vrstvu brambor, poprášíme lehce pálivou paprikou, pepřem, osolíme
  3. Na brambory rozprostřeme vrstvu leča, opět brambory, koření, lečo až naplníme pekáček
  4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut, potom zalijeme smetanou, necháme 10 minut zapéct
  5. Podáváme samotné, nebo s opečenou maďarskou klobásou, sterilovanými paprikami a okurkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy