REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory na loupačku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu klasičtější recept na brambory neznám. Jedná se o klasiku servírovanou v chalupách na začátku minulého století, ale i mnohem dříve. Uvařené neoloupané brambory servírované s máslem a solí, někdy také se zakysanou smetanou, či tvarohem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 g i vícenových brambor
1 ksmásla
voda
sůl
kefír nebo acidofilní mléko na zapití

Postup:

1. Nové brambory důkladně očistíme nejlépe pomocí jemného kartáčku, pak je uvaříme ve slupce, slijeme a vysypeme na mísu doprostřed stolu (vaříme cca 20 minut, tvrdost vyzkoušíme nožem, pokud po zapíchnutí ihned brambora sjede z nože, jsou měkké)
2. Na talířek rozbalíme hodně vychlazené máslo a vedle připravíme misku se solí, aby strávníci mohli solit prsty
3. Každý stolovník hostiny má talíř a nůž, vezme si uvařený brambor, oloupe si ho, rozpůlí a osolí, pak si na půlku brambory ukrojí plátek másla a vychutnává …, takto připravené brambory se podávají nejlépe se studeným kefírem nebo acidofilním mlékem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy