REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pro milovníky křenu a pikantních bramborových salátů je zde recept na salát opravdu s výraznou chutí a vůní po křenu a dalších surovinách.


Ingredience:
500 guvařených salátových brambor
200 grukoly
1 hrstsekané pažitky
2 svazkyředkviček
1 lžícestrouhaného křene
8 kskřepelčích vajíček
2 ksmenší uvařené červené řepy
kůra z jednoho citronu
čerstvě mletý pepř
Na dresink:
4 lžícemajonézy Hellmann´s Delikátní
1 lžícecukru krupice
1 lžícehrubozrnné hořčice
2 lžícestrouhaného křenu
šťáva z jednoho velkého citronu
sůl dle chuti

Postup:

1. Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem, chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá
2 Křepelčí vajíčka vložíme do studené vody a vaříme 4 minuty, po uvaření ihned zchladíme studenou vodou, poté oloupeme a rozdělíme na půlky
3. Ředkvičky nakrájíme na tenoučké plátky, vložíme do ledové vody a necháme nabobtnat
4. Oloupané, studené brambory, oloupanou řepu nakrájíme na malé měsíčky
5. Na talíř naaranžujeme rukolu, na ni brambory, řepu, půlky vajíček, ředkvičku, posypeme strouhanou citronovou kůrou, strouhaným křenem
6. Nakonec salát zastříkneme dresinkem a ozdobíme nahubo mletým pepřem.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy