REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odlehčený salát z vařených brambor, cibule a řapíkatého celeru, přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
700 gmenších brambor
2 ksvětších řapíků řapíkatého celeru
2 ksčervené cibule
mletý pepř
voda
sůl
Na zálivku:
5 lžickefírového mléka
2 lžícenasekaného kopru
1 lžícehrubozrnné hořčice
1 lžícedijonské hořčice
100 gmajonézy

Postup:

1. Brambory vydrhneme kartáčkem a uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme zchladnout, nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy
2. Přidáme na silnější kolečka nakrájené celerové řapíky, oloupané na kolečka nakrájené cibule, osolíme, opepříme a promícháme
3. Nakonec salát přelijeme zálivkou smíchanou z majonézy, kefírového mléka, dijonské i hrubozrnné hořčice a na jemno nasekaného kopru.

Doporučení:

Odlehčená varianta bramborového salátu se hodí jak k pečenému bůčku, tak ke kuřecímu masu.

Poznámka:

Kdo nemá rád celer, může ho vynechat nebo nahradit jinou surovinou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy