REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový koláč s jablky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené, oloupané a prolisované brambory smíchané s hrubou moukou, ochucené, vyskládané ve vrstvách do koláčové formy spolu s nastrouhanými jablky, posekanými ořechy a dalšími ingrediencemi, upečené v troubě dozlatova. Pokrm vhodný ke konzumaci při cholesterolové dietě.


Ingredience:
600 gbrambor
300 gjablek
250 ghrubé mouky
80 gořechových jader
80 gcukru
60 grostlinného rostiratelného tuku
20 grozinek
citronová šťáva
cukr na posypání
mletá skořice
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, pak je oškrábeme a prolisujeme
2. K prolisovaným bramborám přidáme hrubou mouku, cukr, špetku soli, směs důkladně propracujeme a polovinou naplníme tukem vymazaný plech nebo formu na koláče
3. Omytá, jadřinců zbavená jablka a i se slupkou je nastrouháme na hrubo, ořechová jádra nesekáme a rozinky spaříme horkou vodou
4. Na vrstvu bramborové směsi ve formě nebo na plechu nasypeme nastrouhaná jablka, pokapeme je citronovou šťávou, povrch posypeme okapanými rozinkami, nasekanými ořechy a mletou skořicí
5. Na poslední vrstvu koláče použijeme zbytek bramborové hmoty, uhladíme ji a pocukrujeme a pokapeme rozehřátým tukem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, až koláč pěkně zčervená.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy