REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika z českých kuchyní, guláš z brambor a točeného salámu.


Ingredience:
800 gbrambor
300 gtočeného salámu
100 gslaniny
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1/2 lvývaru (z kostky)
drcená majoránka
mletá červená paprika
mletý černý pepř
kmín
sůl
tuk
hladká mouka

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky
2. V hrnci na tuku rozpustíme slaninu nakrájenou nadrobno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, zalijeme 1/
4 l vývaru a přivedeme k varu
3. Vložíme připravené brambory, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme a podusíme do poloměkka
4. Z tuku a hladké mouky připravíme zásmažku, kterou zředíme 1/
4 l vývaru, za stálého míchání necháme provařit, pak zahoustlý vývar přilijeme k bramborům
5. Přidáme česnek utřený se solí a brambory dovaříme, před koncem hodíme do guláše nakrájený salám a dochutíme drcenou majoránkou, případně přisolíme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy