REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové špízy s krůtím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory nakrájené na dílky a obalené ve slanině, střídavě napichované s krůtím masem nakrájeným na kostky, cuketou, opékané na oleji doměkka, servírované podlité chilli omáčkou.


Ingredience:
400 gkrůtích prsou
300 gmenších nových brambor
100 gplátkové anglické slaniny
100 grajčatové šťávy
3 lžícechilli omáčky
2 lžíceoleje
1 ksmalého svazku šalvěje
1 ksmalé cukety
mletý bílý pepř
salátové listy
sůl

Postup:

1. Dobře omyté brambory podélně rozkrojíme na dílky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme, necháme okapat a každý dílek obalíme slaninou
2. Očištěná krůtí prsa nakrájíme na kostky o velikosti asi 3 cm, osolíme, opepříme, omytou cuketu nakrájíme na větší kousky a šalvěj opláchneme a lístky otrháme
3. Na grilovací jehly střídavě napichujeme brambory ve slanině, maso, cuketu, vše prokládáme lístky šalvěje a na rozehřátém oleji špízy za stálého obracení opékáme, až je maso měkké, pak vyndáme a udržujeme v teple
4. Do výpeku vmícháme rajčatovou šťávu s chilli omáčkou, chvíli povaříme, podle potřeby osolím a opepříme
5. Talíře poklademe omytými listy salátu, dáme na ně špízy, podlijeme trochou omáčky a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy