REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové placky s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak toto je recept, který nám často připravovala moje máma, když jsme byli malé děti. Ani jsme kolikrát k tomu ten tvaroh nepotřebovali, stačily čerstvě usmažené placky a bílá káva! Recept dodnes připravuji tehdy, když nám zbydou brambory od oběda a nevím, co připravit na večeři.


Ingredience:
750 gvařených brambor
1 ksvětší vejce
polohrubá mouka na zahuštění
olej na sumažení placek
pepř
sůl
Na ochucený tvaroh:
1 vaničkaměkkého tvarohu
2 ksstroužky česneku
bylinková sůl
pažitka
pepř
mléko
sůl

Postup:

1. Klidně i den staré, ale již uvařené oloupané brambory nastrouháme
2. K bramborám přidáme vejce, sůl, promícháme, zahustíme polohrubou moukou, té dáme tolik, aby vzniklo lepivé hustší bramborové těsto (konzistence podobná, jako těsto na bramboráky)
3. Placky smažíme na pánvi ve větší vrstvě oleje
4. Ještě teplé placky podáváme osolené a případně, kdo má rád, okořeněné pepřem spolu s bílou kávou a ochuceným tvarohem.

Příprava ochuceného tvarohu:
1. Tvaroh z vaničky vyklepneme do misky, přidáme dva prolisované stroužky česneku
2. Dále dochutíme bylinkovou solí, pepřem, nasekanou pažitkou, promícháme
3. Nakonec tvaroh mírně rozředíme mlékem a můžeme podávat.

Doporučení:

Takto připravené bramborové placky jsou skvělé i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy