REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové krokety se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krokety z vařených brambor, sýra, vejce a krupice, obalené ve strouhance a vejci, usmažené dozlatova.


Ingredience:
5 ksstředně velkých brambor
2 ksvajec
150-200 ghrubé krupice
150 gstrouhaného eidamu
muškátový oříšek
mouka na pomoučení
tuk na smažení
voda
sůl
Na obalení:
1 ksvejce
trocha mléka
strouhanka

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout, nastrouháme na jemno
2. Pak přidáme na jemno nastrouhaný sýr, vejce, hrubou krupici, osolíme, lehce okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a vypracujeme těsto, které bude připomínat hmotu na bramborové knedlíky
3. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát silný 4 mm a vykrajovátkem z něho vypíchneme kolečka nebo i jiné tvary
4. Každý kousek obalíme ve vejci rozšlehaném s trochou mléka, strouhance a osmažíme dozlatova na rozehřátém tuku, po vyjmutí osušíme papírovou utěrkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy