REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vařených brambor, mouky, krupice a vajíčka připravené těsto, plněné uzeným masem.


Ingredience:
800 gbrambor
150 ghrubé krupice
150 ghrubé mouky
50 gškrobové moučky
1 ksvejce
sůl
Náplň:
200 guzeného masa
1 kscibule
1 lžíceoleje
strouhanka
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nechámevychladnout a na jemno je nastrouháme
2. Osolíme, přidáme škrobovou moučku, krupici, rozklepnuté vejce a za postupného přidávání hrubé mouky vypracujeme tužší těsto
3. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájené,uvařené uzené maso, osmahneme a necháme vychladnou
4. Přidáme tolik strouhanky, aby se nám náplň spojila a necháme vychladnout
5. Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme ho na menší kousky
6. Každý kousek rozválíme na placku a na každý dáme lžičkou připravenou náplň a vytvarujeme z nich kulaté knedlíky 7. Hodíme je do vařící osolené vody a vaříme je na mírném plameni asi 15 minut (dokud nevyplavou navrch).

Doporučení:

Podáváme s osmaženou cibulí a dušeným zelím nebo špenátem.

Poznámka:

Po zavaření knedlíky opatrně nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy