REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky plněné masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutné bramborové knedlíky plněné vařeným nebo pečeným masem.


Ingredience:
750 guvařených brambor
350 ghrubé mouky
2 ksvejce
1/4 balíčkuprášku do pečiva
Na náplň:
250 gvařeného nebo pečeného masa (zbytky tučné pečeně, uzené maso ...salám)
30 gsádla
1/2 ksvětší cibule
trochu strouhanky
Na polití:
100 gsádla
3 lžícestrouhané housky

Postup:

1. Den předem uvařené, studené oloupané brambory nastrouháme, smícháme s moukou, práškem, solí a spojíme vejce
2. Vypracujeme tužší těsto které rozválíme, nakrájíme na čtverce, na každý poklademe kopeček náplně a spojíme všechny konce, jako při přípravě ovocných knedlíků
3. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut (je vhodné jeden uvařit na zkoušku)
4. Uvařené, odcezené knedlíky sypeme houskou osmaženou na části sádla a poléváme rozehřátým sádlem.

Příprava náplně: Na sádle osmahneme na drobné kostičky nakrájené maso a sekanou cibuli, vše promícháme trochou strouhanky.

Doporučení:

Podáváme s dušeným hlávkovým zelím nebo dušeným kysaným zelím.

Poznámka:

Pokud chcete mít náplň extra jemnou, můžete maso pomlít na masovém strojku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy