REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová omeleta II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor ochucené česnekem, zalité rozšlehanými vejci, pokladené rajčaty a mozzarellou, posypané oreganem, v troubě zapečené.


Ingredience:
600 gbrambor
150 gmozzarelly
1 lžičkasušeného oregana
6 ksvajec
4 ksstroužků česneku
3 ksrajčat
mletý černý pepř
olivový olej
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné přibližně 1/
2 cm a rozprostřeme je na dno pekáčku, tak aby nebylo vidět dno, přidáme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku
2. Potom osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a necháme přibližně 15-20 minut péct
3. Vejce rozklepneme do misky, osolíme je, důkladně rozšleháme vidličkou a rovnoměrně rozlijeme na brambory, pekáček vrátíme zhruba na dalších 10 minut do trouby
4. Rajčata omyjeme a společně s mozzarellou nakrájíme na silnější plátky, vše rozložíme na omeletu, hustě posypeme oreganem a omeletu dopékáme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne a rajčata nezměknout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy