REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bourride (provensálská rybí polévka)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar z ryb s bylinkami a chlebem.


Ingredience:
600 grůzných druhů malých ryb
1,25 lvody
1 ksžloutku
1 ksrajčete
1 kscibule
2 ksstroužky česneku
4 lžíceoleje
svazeček bylinek
(petrželka, bobkový list, česnek)
špetka šafránu
mletý pepř
malý kouske kůry z dobře omytého pomeranče
tymián
bílý chleba
sůl

Postup:

1. Do studené vody dáme nadrobno nakrájenou cibuli, 1 stroužek česneku, nakrájené na menší kousky rajče, svazeček bylinek, pomerančovou kůru, lžíci oleje, mletý pepř, šafrán, sůl, očištěné a vykuchané ryby 2. Vše vaříme čtvrt hodiny
3. Vývar pak procedíme, zeleninu prolisujeme, dáme zpět do vývaru a přihřejeme k varu
4. Jeden stroužek česneku rozetřeme v hmoždíři, vmícháme žloutek a po kapkách 3 lžíce oleje
5. Polévku sundáme z plotýnky, vmícháme česnekovou směs a podáváme s chlebem nakrájeným na nudličky
6. Rybí maso podáváme zvlášť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy