REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bouillabaise (bujabéz)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Francouzská polévka z ryb, darů moře, zeleniny a koření.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř)
60 gkrabího masa (můžeme použít 500 g drobných rybek-bělic, okounů, línů)
1/2 ksmalého humra
1 kskousek cibule
1 ksrajčete
1 ksbobkový list
1 kshřebíček
4 ksmalé plátky bílého chleba
1 kssklenka bílého vína
2 ksstroužky česneku
2 lžíceoleje
1 lvody
špetka šafránu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky
2. Do hrnce dáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené rybí, humří a krabí maso
3. Vše zalijeme vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vaříme 10-15 minut
4. Plátky bílého chleba nakrájíme na nudličky, opečeme nasucho na teflonové pánvičce, rozdělíme na talíře, přidáme rybí, krabí a humří maso a zalijeme polévkou
5. Ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy