REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dort z korpusu připraveného z máslových sušenek a dalších ingrediencí, zalitý šlehačkovou náplní s borůvkami, ozdobený obarveným želé.


Ingredience:
Na korpus:
200 gmáslových sušenek
100 gmásla
2 lžícemléka
olej a moučkový cukr na formu
Na náplň:
500 gzakysané smetany
200 gborůvek
150 gmoučkového cukru
20 gželatiny
250 mlsmetany ke šlehání
Na ozdobení:
100 gborůvek
1 balíčekdortového želé
snítky máty na ozdobu
Ostatní:
dortová forma o velikosti 26 cm

Postup:

1. Rozdrcené sušenky pokapeme mlékem a promícháme s povoleným máslem
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem, na dno namačkáme sušenkovou hmotu
3. Želatinu si připravíme dle návodu na obalu
4. Smetanu vyšleháme, pak do ní vmícháme zakysanou smetanu, cukr, borůvky a připravenou želatinu
5. Krémem naplníme dortovou formu a dáme do lednice ztuhnout
6. Dortové želé připravíme dle návodu na obalu, polovinu borůvek přepasírujeme a šťávou z nich želé obarvíme, rozetřeme ho na dort a necháme opět ztuhnout
7. Hotový dort zdobíme borůvkami a snítky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy