REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boršč se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná polévka z fazolek, zelí, rajčat a paprik.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
100 gzelených fazolek
100 gzelí
30 gmásla
9 dlvývaru
2 ksrajčat
2 kszelených paprik
1 ksmalé tykvičky
1 lžícehladké mouky
2 lžícestrouhaného sýra
1 šálekmléka
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěné papriky, zelí, fazolky a tykev nakrájíme na malé kousky
2. Dáme do vařícího vývaru a uvaříme do poloměkka
3. Potom přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, dobře ji v polévce rozmícháme, osolíme, opepříme a vmícháme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata
4. Polévku vaříme do změknutí zeleniny
5. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželku a sýr rozmíchaný v mléce, přihřejeme a podáváme.

Poznámka:

– Recept na jíšku viz: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy