REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bobotie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jídlo malajských přistěhovalců, které patří k nejstarším a nejvybranějším specialitám v jihoafrickém Kapsku. Bobotie je ostrá směs kořeněného jehněčího, sušeného ovoce a mandlí zapečená pod vrstvou vajec a mléka. Místo jehněčího můžete použít hovězí, či nasolenou tresku.


Ingredience:
1 kgmletého jehněčího (hovězího) masa
100 gsušených švestek
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
1 ksstředně velký zázvor
1 lhovězího vývaru
2 lžícekurkumy
1/2 lžícetandory masala
bobkový list
sušený kardamom
sušený koriandr
olej, sůl
sušené meruňky na ozdobu
Mandlová krusta:
mandle
vejce
smetana
pepř
sůl

Postup:

1. Kardamom a koriandr nasucho opečeme v troubě a rozdrtíme
2. Smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno, zázvorem a česnekem a přidáme bobkový list, kukrumu, tandoru masalu a sušené ovoce nakrájené na kousky
3. Vše zpěníme na oleji, přidáme maso a orestujeme
4. Po malých dávkách přiléváme vývar, který necháme pomalu vyvařit a opakujeme, dokud není maso měkké
5. Mandlovou krustu připravíme tak, že smícháme stejný díl mandlových lupínků, vejce a smetany, osolíme, opepříme a přelijeme na bobotie
6. Dochutíme solí, přendáme do zapékací mísy a s mandlovou krustou zapečeme v troubě při 180 °C
7. Bobotie nakonec ozdobíme bobkovým listem a sušenými meruňkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy