REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blanšírovaná mrkev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.


Ingredience:
300 gmrkve
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžícecukru
paprika
pepř
voda
sůl
petrželka na ozdobení

Postup:

1. Oškrábanou mrkev nakrájíme podélně na tenké plátky, nebo hranolky, ve vařící osolené vodě ji 2 minuty spaříme, vodu slijeme a mrkev prudce zchladíme studenou vodou
2. Citrónovou šťávu zahřejeme s cukrem, pak do ní dáme dobře okapanou mrkev a necháme zesklovatět, okořeníme pepřem, paprikou, osolíme a posypeme petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy