REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ukrajinské placičky z mletého masa přelité šťávou z kečupu a hub.


Ingredience:
800 gmletého hovězího masa
5 lžickečupu
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
houby
pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s hladkou moukou
2. Houby očistíme, nakrájíme a podusíme doměkka
3. Ze směsi vytvoříme malé placičky, které na horkém tuku po obou stranách usmažíme
4. Smažené bitky vyjmeme na talíř a do šťávy po smažení vložíme nadrobno nakrájenou, cibuli, doměkka podušené houby a vmícháme kečup
5. Dusíme do změknutí cibule
6. Na talíř dáme bitky a přelijeme omáčkou.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy